En iyi 3 Android launcher
Google Play‘de iyi bir launcher arıyorsanız, İşte seçtiğimiz en iyi Android launcher‘ları…
Android‘li telefon ve tabletler için binlerce launcher seçenekleri var. Bu kadar çok seçeneğin arasında hangisini kullanacağınızı karar vermek biraz zor olabilir. Ancak seçeneklerin sayısını ilk 3’e düşürürsek, umarız işinizi biraz daha kolaylaştırabiliriz. İşte en iyi 3 ücretsiz Android launcher‘ı.1) Nova Launcher
TeslaCoil Software tarafından geliştirilen Nova Launcher, Play Store‘un en popüler launcher‘ı. Nova‘nın en önemli özelliği ise, kişiselleştirilebilme yetenekleri. Ekran düzeninizi değiştirebilesiniz diye bir dizi ayar sunan Nova, çoklu giriş ekranları, farklı simge boyutlar ve ızgara düzenlerini desteklemekte.Uygulama listesini de değiştiren Nova, bu ekranın düzenini değiştirmenize yardımcı oluyor. Bununla kalmayan launcher, widget’lar için daha düzenli ve şık bir ekran sunuyor.Giriş ekranındaki klasörleri beraber gruplama, giriş ekranındaki birçok öğenin rengini değiştirebilme, Nova‘nın sahip olduğu yeteneklerden sadece birkaçı.
10 TL’lik Nova Launcher Prime sürümüne yükseltmeniz durumunda, ekran ve simge hareketleri, okunmayan mesaj sayısı, uygulama listesi için özel sekme ve klasörler, uygulama gizleme ve daha fazla görsel efekt gibi ek işlevlere sahip olabiliyorsunuz.
Nova Launcher‘i Buradan indirebilirsiniz. Nova Launcher Prime sürümünü ise Buradan satın alabilirsiniz.
2) Apex Launcher
Apex Launcher, halen kullanılan, en eski ücretsiz launcher‘lardan bir tanesi. Kalite bakımından Nova Launcher‘la aynı seviyede olduğunu söyleyebileceğimiz Apex, rakibinden kopya çekmeyen, orijinal ve hakiki bir launcher.Nova gibi birçok launcher, giriş ekranı ızgaralarını yaklaşık 6 satır ve 6 sütunla sınırlarken Apex, bu sınırı 10 satır ve 10 sütuna çıkarıyor. Bu işlev, büyük ekranlı telefonlarda ve tabletlerde çok yararlı olabilir. Apex, yatay ve dikey modlar için ayrı seçenekler sunduğu için, cihazınızın görünümünü onu tuttuğunuz şekle göre düzenleyebiliyorsunuz. Diğer giriş ekranı özellikleri arasında sınırsız kaydırma, görsel geçiş efektleri ve çeşitli özellikler var.
Launcher‘ın uygulama listesiyle ilgili kişiselleştirmeler de oldukça fazla. Yatay ve dikey modlara özel kişiselleştirmeler, burası için de geçerli. Apex, dilediğiniz uygulamaları listeden gizlemenize de imkan tanıyor.
Nova‘da ücretli olan bir başka Apex işlevi, giriş ekranı hareketleri. Launcher‘ı kullanarak 5 farklı parmak hareketine 15 farklı eylem yerleştirebiliyorsunuz.
Apex Launcher’i Buradan indirebilirsiniz.
3) dodol Launcher
Ücretsiz Android launcher‘ları tartışmaları sırasında çoğu zaman umursanmayan dodol Launcher, aslında çok hoş. Performansıyla dikkat çeken launcher, işlevler konusunda da rakiplerinden hiç geri kalmıyor. Nova ve Apex gibi dodol da giriş ekranı ızgarasının genişliğini ayarlamanıza olanak tanıyor. (3 x 3 ile 12 x 12 arasında seçim yapmanız mümkün). Simge boyutları, etiketler, renkler, gölgeler ve daha fazlası üzerinde ince ayar yapmanız mümkündür.Ekranın alt kısmında gösterilen dock, 5’e kadar sayfa sunabiliyor ve her sayfa, 1 – 7 arasında simge taşıyabiliyor.
dodol, estetik değişiklikler için birçok seçenek içeren bir tema mağazasıyla birlikte geliyor. Top ve Dodol’s Pick kategorileri altında birçok yüksek kaliteli tema ve duvar kağıdı bulabilirsiniz.
dodol Launcher‘i Buradan indirebilirsiniz.